جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
 |  13/ نوامبر/ 2021 - 7:12
  |   نظرات: بدون نظر
339 views

( فائزه رضایى ) برگزارى اولین کارگاه آموزش خبر نویسى در اوز

 

 

 

 

 

 

( فائزه رضایى ) برگزارى اولین کارگاه آموزش خبر نویسى در اوز

نخستین کارگاه آموزش خبرنویسی در اوز برگزار شد

کارگاه آموزش خبرنویسی با حضور بیش از ۳۰ نفر شرکت کننده با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز ، گروه رسانه‌های شهرستان اوز ( رشا ) و دانشگاه آزاد اسلامی اوز روز پنجشنبه ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۰ در تالار شیخ سعدی دانشگاه آزاد اسلامی اوز برگزار شد.

این کارگاه با تدریس احمد خضری مدیر مسئول پسین اوز و ابراهیم احمدی مدیر مسئول پیام اوز و اوز امروز برگزار شد.

تعریف خبر، تشریح سبک‌های خبری، عناصر و مفاهیم انواع خبر، مراحل تنظیم خبر، شرح ارزش های خبری، مفاهیم اساسی خبر، سبک‌های خبری و ویژگی های خبرنویسی از مباحث این کارگاه آموزشی بود.

عناوین موضوعات کارگاه:
مدرس: احمد خضری
تعریف خبر، عناصر خبری، انواع خبر، ارزش های خبری و ویژگی های خبر نویسی

مدرس این کارگاه خبر نویسی گفت: عناصر خبری به خبر ارزش می دهد و هرچه تعداد این عناصر در خبر بیشتر باشد اهمیت و اعتبار آن بیشتر می شود.
وی اظهار داشت : منظور از عناصر خبری پاسخ به شش سوال چه، چرا، چگونه، که، کی و کجا می باشد و هر خبری که به این شش سوال پاسخ داده شود آن خبر کامل می باشد.

دربرگیری (فراگیری)، شهرت، برخوردها، اختلاف‌ها، درگیری‌ها و منازعه‌ها، استثنا‌ءها، شگفتی‌ها، بزرگی و فراوانی تعداد و مقدار، مجاورت و زمان یا تازگی رویداد را ارزش های خبری نام برد که وجود هر یک از این ویژگی ها باعث برجسته شدن موضوع می شود که به شکل خبری درآید.

خبر چیست؟
خبر عبارت است از اطلاعات و آگاهی از رویدادی که در زندگی مردم تاثیر گذار باشد.
برای نوشتن خبر اصول و مقررات لازم است که دانشمندان رسانه‌های جمعی این اصول را تنظیم کرده اند.

انواع خبر
١-خبر پوششی
٢-خبر کوتاه
٣-پیش خبر
۴-خبر تولیدی
۵-خبر اکتشافی
۶- خبر اتفاقی

عناصر مهم خبری
شش عنصر خبری که به خبرهای ما شکل و هویت می دهند و می بایست در تنظیم خبرها به کار گرفته شود:
۳ (ک) ۳ (چ)
که؟
کجا؟
کی؟
چگونه؟
چه؟
چرا؟

ارزش های خبری:
۱-شهرت
۲-دربرگیری
۳- مجاورت ( مجاورت جغرافیایی و مجاورت معنوی)
۴-بزرگی
۵-برخورد
۶-تازگی
۷-استثنایی و عجیب

نکته مهم و قابل توجه:
ذکر منبع خبر در تمام خبرها الزامی است.

عناوین موضوعات کارگاه:
مدرس: ابراهیم احمدی
انواع لید، تیتر، روتیتر، زیر تیتر، سوتیتر، میان تیتر و انواع سبکهای خبرنویسی (تاریخی و هرم وارونه)

معرفی سبک های خبری
به طور کلی سبک‌های خبری عبارتند از:
سبک تاریخی
سبک هرم وارونه
سبک تاریخی همراه با لید
سبک پایان شگفت‌انگیز
سبک بازگشت به عقب
سبک تشریحی

هر کدام از این سبک‌ها برای نوع خاصی از خبر مناسب هستند و به طبع معایب و مزایای خود را دارند.

معرفی سبک خبری تاریخی
سبک خبری تاریخی یکی از راحت‌ترین و قدیمی‌ترین شیوه‌های نگارش خبر به خصوص برای مبتدیان است. سبک تاریخی فاقد لید است و روش نگارش آن بدین صورت است که بخش‌های مختلف رویداد به ترتیب وقوع آن نوشته می‌شود.

معرفی سبک هرم وارونه
در فرهنگ روزنامه‌نگاری و ارتباطات، هرمِ وارونه یکی از سبک های خبرنویسی است
در سبک هرم وارونه، مهم‌ترین اطلاعات در قالب لید عرضه شده، و سپس به تدریج تا انتهای خبر از ارزش اطلاعات کاسته می‌شود. به عبارت دیگر، اصلی‌ترین بخش مطالب در بند اول خبر ذکر می‌شوند تا مخاطب بلافاصله در جریان عناصر اصلی خبر قرار بگیرد. در این سبک، مهم‌ترین عناصر در بالای خبر و قسمت‌های کم اهمیت‌تر که بیشتر اوقات به پیشینۀ خبر اشاره دارند، به شکل خلاصه در پایین خبر آورده می‌شوند .

گفتنی است : به شرکت‌کنندگان در این کارگاه، گواهی‌ آموزشی شرکت در دوره از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اعطا خواهد شد.

 

 

  

 

 

 

 

 

نگارنده : فائزه رضایى( خبرنگار پایگاه خبرى موزه اوز )

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین نظرات
  • جالب بود...
    میم در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • ممنونم از پردازش به این موضوع مهم...
    عرفان در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • اخی باخوادن این نوشته زیبا یاد خدابیامرز مادرم افتادم همیشهنان تنوری تفتون وکلوچه میپخت وفذای محلی می خورد ماهم باید این فرهنگ خودمان را نگهداریم وانرا توسعه بدهیم درود ب...
    در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • مطلب بسیار جالب و ارزنده ای است به راستی که غذا های سنتی ومحلی. پیوند دهند نسلها. و مردمان. یک خطه. میشوند...
    اوزی. از شیراز در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • کاش این کتاب ارزشمند دوباره چاپ بشه من الان جند سال هست دنبال نسخه ی کتاب هستم، ولی متاسفانه اصلا گیر نمیاد...
    در مطلب: کتاب تاریخ دلگشای اوز ، هدیه خاندان کرامتی به مردم اوز
  • با تشکر که یاد گذشته را در دلمان زنده کردید ولی بهتر بود کاملتر توضیح میدادین که به ازای هر بچه ی فوت شده فکر کنم دو تا کوزکی میدادن . در هر حال خوبه که سنتهای قدیم رو نس...
    در مطلب: کوزَکای بَراتی، کوزه ای با خاطراتی به شیرینی سال‌های کودکی
  • پاسخ به اوزی ساکن شیراز: “ اکثریت مطلق گویشوران این زبان، آن را زبان اچمی می‌نامند. “ بر پایه ای چه مدرکی ؟ در مورد زبان و یا گویش اوزی و زبان بیشتر مردم جنوب استان پارس...
    احمد ز اوزی در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری
  • پاسداری از زبان مادری از اهم ضروریات است. آفرین، کار شایسته‌ای انجام داده‌اند...
    اوزی در مطلب: مراسم گرامیداشت روز جهانی زبان مادری در موزه مردم شناسی اوز برگزار شد
  • .در پاسخ به آقای عبدالله خضری: آیا مدرکی دارید یا افرادی را که با شما مخالف هستند متهم می کنید؟ در هر صورت ، مردم حق دارند مطالب پروژه ها، کتاب ها و مقالات منتشر شده برای...
    احمد ز اوزی در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری
  • در جواب آقای احمد ز اوزی اکثریت مطلق گویشوران این زبان، آن را زبان اچمی می‌نامند. تلاش شما برای تحمیل نام لارستانی به این زبان نتیجه‌ای در بر ندارد....
    اوزی ساکن شیراز در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری