هجوم نخاله ها به سمت حومه شهر اوز و فقدان اراده و برخورد قضایی
( امیر رضا رضایی ): در مسیر های خروجی اصلی و یا فرعی این شهر و در هر مسیری که رهگذری بخواهد به بیرون این شهر برود ، محال است که نگاهش با خروارها نخاله ساختمانی در اطراف و حومه این شهر تلاقی نشود..
اگر هم، از جمله حافظان غیرتمند محیطی زیستی باشید که بند بند نفسهایش به پاکی زمین و طبیعت بند شده باشد، غیر ممکن است که با این حجم بزرگ از درآمیخته شدن توده های سرطانی و مخرب نخاله های ساختمانی و رها شده در طبیعتی رو به زوال در حومه این شهر ، که روزگاری زیبایی اطراف چهار گوشه حریم شهری آن، با وجود دره های بکر و زیبا در دو طرفش و رودخانه های رگه مانند و فصلی آن در بین گذر از زمینهایش، چشم نواز و روح افزا بودند، به مرز سکته نرسد..
اطراف شهری که دره به دره آن و رودخانه به رودخانه اش، در حال پر شدن از زباله ها و نخاله های ساختمانی است که برخی نیز به صورت هدفمند و با اندیشه تولید زمین ( زمین خواری) در حال حرکت به سمت هدف است..
به راستی مقصر کیست؟
عدم اراده برخورد قانونی متولیانش، به دلیل فرسایش مسیر اقدامات قانونی تا اجرای برخورد قضایی؟
آیا دایره حقوقی شهرداری دچار ضعف در اقدام فوری است یا در این مقوله نیز ، دچار همان سیستم پوسیده اداری و زمانبری هستیم که اگر دنیا را آب ببرد،همچنان ما را خواب می برد؟
چگونه شهرداری این شهر ، با وجود مشخص کردن محلی مناسب برای تخلیه نخاله های ساختمانی و اعلام آن به ماشینهای حمل نخاله، در برخورد با مسببان این پدیده آسیب زا و مخرب عاجز مانده است؟ تا به حدی که همین چند وقت پیش، صدای رئیس شورای این شهر را نیز در می آورد و خواستار اراده ای جهادی، برای برخورد می شود..
اما سوال اینجاست :
آیا تاکنون برخورد قضایی فوری و اعمال بی مماشات قانونی صورت گرفته است یا مثال اکثر جلسات تشریفاتی ، به ذکر مصوبه ای بسنده شده و در میدان عملا هیچ برخوردی حاصل نشده است؟
نگاه میدانی به اینمسئله و تجربه حضور در کمیته های مردمی پسماند ذیل مدیریت شهرداری، نشان دهنده همان مماشات با مسببان است که هر از گاهی با مانورهای لحظه ای و احساساتی همراه بوده، تا خوراک رسانه ای و یا رزومه ای افتخاری برای یک زمان معین باشد …
این اراده قضایی تا چه زمانی باید معطل سلسله مراتب اداری بماند تا بلکه بتوان همان کلید واژه (جهادی) در اعتراض رئیس شورای این شهر در بحران نخاله ها به عینیت و اقدام برسد؟
در روی دیگر سکه بحران نخاله ها، پدیده های شوم و نوین زمین خواری نیز قرار دارد که با پر کردن روخانه ها توسط نخاله های ساختمانی، بی شک عوامل پشت پرده ای دارد که شاید قدرت و نفوذی در بین برخی سیستمهای فاسد اداری ، داشته باشد..
نگارنده : امیر رضا رضایی ( خبرنگار پایگاه خبری موزه اوز )
بارگذاری مطلب : عرفان براهیمی ( معاون فنی پایگاه خبری موزه اوز )