اولین کتاب مهرداد انداچه به نام ” کوچه های شهر آشنا ” چاپ شد
مهرداد انداچه متولد سال چهل و سه شمسی است. وی به همراه خانواده از سال پنجاه و نُه به زادگاه پدری اش شهر اِوَز مهاجرت کرد و دیپلم اقتصاد از دبیرستان بهروزیان را اخذ نمود. علاقه به نوشتن را از همان نوجوانی وقتی کلاس دوم راهنمایی بود با نوشتن نمایشنامه به شکل ابتدایی و آماتوری برای کلاس و مدرسه شروع کرد.
بعد از اتمام دبیرستان چند سالی در اوز بود و سرانجام برای امرار معاش به امارات و شهر دبی مهاجرت نمود. در آنجا هم در کنار کار، به نوشتن متون نمایشی ادامه داد . چندین نمایشنامه نوشت وآن را اجرا کرد . از سال نودِ شمسی علاقه اش به نوشتن داستان ظهور کرد اما هیچگاه موفق نمی شد که به مثالِ نمایشنامه، داستان بنویسد.
تفاوتِ بسیاری بین متون نمایشی و داستانی وجود دارد .نمایشنامه تشکیل شده از دیالوگ ها و اجرایِ چگونگی دیالوگها، که به عهده و سلیقه ی کارگردان است . در داستاننویسی باید شخصیت ها معرفی شوند مکان و زمانها مشخص باشند و نویسنده به کمک توصیفات و بازی با کلمات، مخاطب را با ماجرایِ داستان آشنا و او را جذبِ شخصیت های داستانی بکند .
انداچه قبل از داستان “کوچه هایِ شهرِ آشنا” داستانی دیگر هم نوشته بود که تفاوت اساسی با کتاب حاضر دارد . دشوار است که نویسنده ای شرح دهد که چگونه و از کجا جرقه یِ یک داستان در ذهن او زده شده است اما بی پرده باید گفت که یک شب که پشتِ میزِ کارش در خانه نشسته بود به یکباره چند شخصیت ِ داستانی در خیالش آمدند و جلوی دیدگانش با هم حرف می زدند . او سعی کرد به دقت آنان را ببیند و بشنود و همان شد اولین صفحاتِ این داستانِ بلند که حالا در معرض داوریهای مخاطبان قرار گرفته است .
انداچه به شکلِ مداوم و بی وقفه روی داستان کار کرد چون که در آن ایام از کارِ هم بیکار شده بود و خانه نشین اجباری بود و حدود دو ماه شبانه روز نوشت تا ماحصل داستانِ “کوچه هایِ شهرِ آشنا” نوشته شد .
از علاقمندان به ادبیات فارسى دعوت به عمل مى آید با تهیه و مطالعه این کتاب داستانى، با گوشه اى از ادبیات ایران آشنا شوند .
اهل مطالعه مى توانند این کتاب را از کتابفروشى ها خصوصا کتابفروشى موزه مردم شناسى اوز تهیه نمایند .
عالی
تبریک میگم به جناب انداچه و قلم خوب شان و بی شک این کتاب یکی از بهترین ها خواهد بود درود بر ایشان??