جنگ بین الملل، ایران زیر چکمه های بیگانگان، قحطی و فقر، گرسنگی، گرمای جهنمی و… آبله. نیش عقرب قلب ماه را نشانه گرفته بود و گویی قرار نیست عقرب از برج قمر بیرون رود. نحوست همه جا را فرا گرفته بود.
من که در گوشه خانه، در تب می سوختم، اما نگاه نگران پدرم، اشکهای پنهانی مادرم که به کودکی می اندیشیدند که باید تا آخر عمر نابینا شود. کودکی که قرار بود عصای دست پدر شود، حال باید به فکر این بودند که پدر عصاکش پسر شود.
در گرمای تموز لار، من از تب می سوختم. ناگهان درآن حال خراب که منتظر فرشته مرگ بودم، صدای قدم های فرشته ای را شنیدم. فرشته ای کت و شلوار پوشیده، شیک با موهای مجعد، چشمانی نافذ و لبخندی که فقط می توان بر چهره فرشته ها دید.
بربالینم نشست، دستی بر پیشانی ام گذاشت و گفت پاشوره اش کنید تا تبش پایین بیاید. قطره ای در چشمانم ریخت. نوش دارویی بر قلب و جانم ریخت و رفت و من که تا روز قبل قرار بود فرشته مرگ را ببینم فرشته زندگی بربالینم آمد.
همین که دیدم حالم مساعد است، پا برهنه در کوچه و بازار در پی آن فرشته بودم تا بر دستانش بوسه زنم و از او تشکر کنم. او واقعا یک فرشته بود. فرشته ای که در آن روزگار سخت و جانکاه، زندگی بخش مردم زحمت کشیده لارستان بود. او یک فرشته بود.
دکتر محمدرفیع شفایی روشنایی بخش و زندگانی بخش مردم لارستان آن روزگاران بود. در سال ۱۲۸۲ خداوند به مرحوم حاج محمد و همسرش بانو در شهر فرهنگدوست اوز پسری داد و او را محمد رفیع نامیدند.
سواد خواندن و نوشتن و آموزشهای دینی را تا حدود ۱۰سالگی در مکتب خانه آموخت. او که آرزوهای بزرگ در سر می پروراند حدودا در ۱۰سالگی راهی هندوستان شد تا درس بخواند و ثمره تحصیل علم و دانشش را به زادگاهش اوز بیاورد و یاری رسان هموطنانش شود.
در بدو ورود به بمبئی تصمیم گرفت در آن شهر اقامت گزیند و از آنجایی که دارای روحیه دانش پژوهی بود، به فراگرفتن زبان انگلیسی مشغول می شود و تا پایه پنجم کلاس را می گذراند. وی چون کلا به زبان انگلیسی مسلط می شود تحصیلات خود را در مرکز علوم پزشکی هندوستان و زیر نظر دکتر پرید انگلیسی ادامه می دهد و پس از چهارسال و نیم موفق به اخد مدرک چشم پزشکی تجربی می شود.
دکتر به منظور افزایش تجربه تخصصی خود، سفری کوتاهی نیز به کشور فرانسه می کند و سپس به هندوستان باز می گردد و پس از اقامت کوتاهی، عازم کشور عزیز ایران و زادگاهش شهر اوز می گردد.
شفایی نیت می کند خدمات ارزنده چشم پزشکی را به مردم شریف لارستان عرضه نماید. دکتر شفایی پس از مدتی کوتاه به تهران مراجعه و با رئیس بیمارستان امیر اعلم ملاقات نموده، سپس رسما در اداره بهداری به عنوان پزشکیار مشغول طبابت می شود .
شفایی برای اینکه بتواند بیماران بیشتری را معالجه نمایند، مطبی را در منزل شخصی خود دایر می کند و عصرها بیماران را مداوا می کند و حتی روزهای تعطیل به اوز و روستاهای تابعه مراجعه و به صورت سیار بیمارانی را که از ناراحتی چشمی رنج می بردند مداوا می کند.
شفایی علاوه بر دارو درمانی چشم، عمل جراحی نیز در مورد بیماریهای تراخم، گلمژه و آب مروارید انجام می دهد. از کارهای مفید دیگر شفایی تولید مایه آبله از گاو بود و برای اولین بار توسط نامبرده کار مایه کوبی آبله در لار انجام داد و بااین کار گام مهم دیگری درراه اعتلای سلامتی عمومی مردم لارستان برداشت.
مهمترین خدمت دمتر شفایی ، سفر به انگلستان بود که از آنجا واکسن آبله را با مشقات زیاد به عنوان سوغاتی برای مردم لارستان به ارمغان آورد.
خصوصیت دیگر دکتر، مطالعه جراید و کتاب های مفید علمی و اجتماعی بود. وی دارای درک کامل از مسائل علمی و سیاسی روز بود. از آرزوهای بزرگ دکتر وحدت و سربلندی مردم لارستان بود. شفایی دو همسر اختیار نمود و از آنها فرزندان لایق و شایسته ای به یادگار ماند. از جمله آنها مرحوم عبدالعزیز شفایی فرهنگی فرهیخته و مردم دوست می باشد. وی مولف کتاب ارزشمند فرهنگ مردم اوز است.
دکتر شفایی در تاریخ ۲۸ مرداد ماه ۱۳۸۱ چشم به راه فرزند، دیده از جهان فروبست.
از بانو برازا شفایی دختر مرحوم دکتر شفایی و نوه های دکتر شفایی آقایان اردشیر و پیمان شفایی و آقای فرخ شفایی که از آمریکا در ارسال اطلاعات و مطالب و فیلم و عکس جهت تهیه این قسمت نامداران، یاری ام رساندند کمال تشکر و قدردانی را دارم.
جا دارد مسئولین شهرستان لارستان، یک کلینیک چشم پزشکی در لار به نام دکتر شفایی به کمک دولت، مجمع خیرین سلامت و فرزندان مرحوم، احداث نمایند تا نام این بزرگ مرد تاریخ لارستان برای همیشه ثبت گردد و آیندگان بدانند ما چه بزرگانی داشتیم.
بسیار عالی این ملاقات ها لازم وضروری برای. منطقه. است. ودرخواست ومطالبه مردم. اوز. شامل. نصب مسولین ارشد. مانند فرماندار اهل. سنت وتاسیس اداره ثبت. اسناد. واملاک. در اوز....
سپاس مردم اوز. از مهندس شریف. بازرگانی در مطلب: دیدار جمعی از ائمه جمعه، روحانیون و فعالین اجتماعی اهلسنت استان با امیری استاندار فارس
با سپاس از تلاش و پیگیری های مجدانه شما و لطف جناب استاندار گرامی ، به رفع کمبودهای اوز سرعت بخشیده شود و درخواست های مردم مورد توجه قرار گیرد....
سیلوانا سلمانپور در مطلب: خواسته های روسای ستادهای دکتر پزشکیان در شهرستان های فارس، از استاندار چه بود؟
استاندار جدید فارس دکتر. امیری. سابقا ریس سازمان. ثبت. اسناد. کشور. بوده بنابراین برای تاسیس. این. اداره. در شهرستان. اوز میتوانند اقدامات جدی. انجام. دهند...
قابل توجه شریف. بازرگانی. ودیگر مسولان در مطلب: خواسته های روسای ستادهای دکتر پزشکیان در شهرستان های فارس، از استاندار چه بود؟
احسنت جناب. بازرگانی از همت وعلا قه مندی شما نسبت به زادگاه خود اوز تشکر میکنیم. اینشالله بتوانید برای مسولان بومی برای شهرستان موفق باشید درضمن مورد شماره ۸ بسیار مهم. ا...
تشکر از مهندس. بازرگانی در مطلب: خواسته های روسای ستادهای دکتر پزشکیان در شهرستان های فارس، از استاندار چه بود؟
لازم. است. ابقای. دکتر هنر برای. سمت مشاور اهل سنت فارس. در استانداری. توسط مردم جنوب فارس. وبه خصوص شوراهای. شهر. وروستاهای. منطقه مورد. درخواست. ومطالبه. قرار گیرد. وبا...
قابل توجه اقای شریف. بازرگانی در مطلب: مراسم معارفه حسینعلی امیری، استاندار فارس برگزار شد
کم نیارین سنگ تمام بزارید...
یک موزه ای در مطلب: اجلاسیه شهدای اهل سنت فارس، با حضور فرمانده کل نیروی دریایی ایران در اوز برگزار می شود
تبریک وتشکر ویژه به مهندس عزیز فرماندار وفعال وزحمتکش شهرستان اوز انشاالله که همیشه سلامت تندرست باشید احسنت بزرگترین افتخار برای شهرستان اوز سپاس فراوان به جناب دکتر ایم...
شهروند اوز صف در مطلب: محمد محمدی فرماندار اوز فرماندار نمونه استان فارس شد.
مبارک است اما انتظار مردم از ایشان برای. تاسیس نمایندگی ثبت. اسناد براورده نشده. است. لازم. است در مدت خدمت. انرا. عملی. نمایند. معلم. اوزی...
تقاضا از اقای. فرماندار محترم در مطلب: محمد محمدی فرماندار اوز فرماندار نمونه استان فارس شد.
خوش. به حال شما معلوم است. اوز. خیلی. پیشرفت کرده. است. البته فرماندار فعلی. لارستان. ۴٫ دوره فرماندار نمونه فارس شدند...
معلم. ساکن. در اوز در مطلب: محمد محمدی فرماندار اوز فرماندار نمونه استان فارس شد.
سلام اقای نام ر اگه امکان دارد شماره همراهتان را لطف بفرمایید...
در مطلب: عنایت الله نامور : نقش اوزی ها در تولید نوعی نوشیدنی قدیمی گاز دار به نام نملیت