شریف بازرگانی
با هماهنگی هایی که فائقه خضری و همسرشان عبدالمجید خضری هر دو بازنشسته اهل اوز با همکاران فرهنگی سابق خود انجام داده بودند، حدود ۳۰ نفر از آموزگاران بازنشسته از شهرهای تهران، شیراز، جهرم، لار، گراش و … از موزه مردم شناسی اوز بازدید کردند.
آنان در این بازدید از قسمت های مختلف عمارت تاریخی سوداگر شامل آشپزخانه ( گرمادو )، مهمانخانه ( اروسی )، حیاط ( من سرا )، حوضخانه ( چاغده ) و سایر فضاهای این خانه تاریخی، بازدید نمودند. لازم به ذکر است که عمارت تاریخی سوداگر در سال ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آنان در این مکان که محل استقرار موزه مردم شناسی اوز می باشد، با نحوه زندگی مردم اوز در سالیان قدیم آشنا شدند. آموزگاران بازنشسته استان فارس ضمن بازدید از ابزار کار شامل وسایل نجاری، سنگ بری، مسگری، بنایی و کشاورزی موجود در موزه، با نحوه کار مردم اوز در ایام قدیم آشنا شدند.
بازدیدکنندگان با دیدن کتابخانه تخصصی موزه و همچنین کتب قدیمی و خطی شاعران و نویسندگان اوز، به فرهنگ والای نوشتاری مردم اوز پی بردند.
در این بازدید، زیور آلات و پوشش زیبا و رنگارنگ بانوان و آقایان اهل اوز، همچنین هنر دست بانوان اوزی که به زیبایی رشته های خوس را به هم می بافند و نوارهای باریک و پهن را با هنرمندی با لباسهای سنتی تلفیق می کنند مورد توجه آنان قرار گرفت.
بازدید کنندگان بیان می کردند که آنان با دیدن این اشیا، خاطرات گذشته خود را به یاد می آورند. در سالیان قبل، تعدادی از این آموزگاران در مراکز آموزشی اوز تدریس کرده بودند و به یاد آن ایام، خاطرات زیبای خود را در دفتر مخصوص بازدیدگنندگان به ثبت رساندند.
پایان بخش این بازدید، گرفتن عکس های یادگاری تکی و دستجمعی با همدیگر بود. تعدادی از آنان هم که در مراکز آموزشی اوز تدریس می کردند با هم عکس یادگاری گرفتند و چند نفر از آنان که در مدرسه بازرگانی تدریس می کردند، به یادگار جداگانه عکس هایی با هم گرفتند.
باسلام ضمن تشکر ااقاوخانم خضریدستشان درد نکند زحمت کشیدن از هردوی ایشان کمال تشکر داریم موفق وسر بلند باشن