فوزیه براهیمی
روز چهارشنبه دانشجویان رشته های مکانیک خودرو، معماری، عمران و گرافیک به همراه اساتید خود محسن مهرآوران، پروانه پدرام و زهرا یزدان پناه برای بازدید به موزه مردم شناسی اوز آمدند.
در ابتدا توضیحاتی درباره اشیای موزه و نیز معماری عمارت تاریخی حاج رئیس محمد سعید سوداگر که در دو طبقه و زیرزمین با معماری سنتی ساخته شده است، داده شد.
در این موزه آثار بسیار قدیمی و با ارزشی از دوره های مختلف تاریخی که جزء میراث فرهنگی اوز محسوب می شود وجود دارد. در هر قسمت توضیحاتی در مورد ساختمان و بعضی از وسایل موزه توسط محسن مهرآوران داده شد.
پس از گذر از هشتی، در مورد حیاط (منسرا) و بعد از آن چاغده که حوض کوچکی در وسط آن قرار دارد و اینکه چگونه فواره حوض داخل حیاط کار می کند و حمام (جون شور ) و دوش سنگی آن، توضیحاتی داده شد. بعد وارد کتابخانه تخصصی موزه شده و توضیحاتی در مورد کتاب های نویسندگان شهرستان اوز از قدیم تا به الان داده شد.
محل بعدی اتاق ابزار و لوازم اشتغال مردم شهرستان اوز است، در اینجا قدیمی ترین ابزارهای منطقه همچون گاوآهن، داس و اره سنگ بری و غیره مشاهده می شود. در طبقه همکف موزه وارد اتاق چارمبار می شویم و بازدیدکنندگان، با سبک زندگی مردم در فصل سرما که با « کوره » یعنی جایی که زغال داخل آن ریخته و اتاق گرم می شود آشنا می شوند. در این اتاق گهواره زمستانه به نام بهنه و گهواره تابستانه به نامنَنِی و روروئک چوبی به چشم می خورد.
در اتاق بعدی اسلحه هایی از دوران گذشته همانند تفنگ های دست ساز اوز و تپانچه در شکل های مختلف به نمایش گذاشته شده است.
در طبقه بالا نگارخانه شریف واقع است که تاریخچه عکاسی در اوز بازگو می شود و خاطرات فراوانی از جای جای این شهر به نمایش گذاشته شده است. اتاق اورسی که هم نما و هم پنجره های زیبا با شیشه های رنگین و دیوارهای نقاشی شده به رنگ طبیعی است پایان بخش بازدید دانشجویان بود.