زینت راوند
کتاب مطبخ خودمونی، حاصل کار بانوی هنرمند و یار موزه مردم شناسی اوز صدیقه نجم دینی است. این اثر هنری برگرفته از ذهن خلاق سازنده آن و هنر سوزندوزی این بانو می باشد که به زیبایی و با ذوق و هنر خود، توانست آن را نگارش و به تصویر بکشد.
در این کتاب، مطالبی از خاطرات پر شور و داستان هایی است که پشت سر هر یک از این تصاویر قرار دارد و ریشه در ذهن و گذشته نویسنده آن دارد. نجم دینی در این کتاب، به ذکر انواع نان ها و غذا ها و اسباب و لوازم آشپزخانه (گرمادو) پرداخته است.
کتاب مطبخ خودمونی، کتابی خاص است که با مطرح شدن پایلوت اوز پایتخت کتاب ایران، این خاطرات جان دوباره گرفته و آتشی به گرمایش و روشنی خورشید، به دستان توانمند و ذهن خلاق هنرمند قصه ما بخشید و توانست کتابی از جنس پارچه و نخ بنویسد و با سوزندوزی بر روی آن، هنر خود را به نمایش بگذارد.
این کتاب در نوع خود منحصربفرد و ویژه بوده و کمتر خواننده ای اینگونه کتابی را به چشم دیده است. در صحفه اول با شعر زیبایی که با نخ و سوزن و با زبان بی زبانی، کلماتی را به تصویر کشیده، در همان لحظه شما را به گذشته می برد و در ادامه، هر صفحه آن حرفی برای گفتن دارد. تصاویری که با پارچه و نخ و سوزن در هم تنیده و جانی به کتاب داده است. این کتاب زیبا در موزه مردم شناسی اوز نگهداری می شود و توجه بینندگان بسیاری را به خود جلب کرده و می کند.
با شروع شدن سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و دعوت از اوز برای شرکت در این نمایشگاه، این کتاب خاص، سفر پر ماجرا را از موزه مردم شناسی اوز به سمت تهران، شروع کرد و نهایتا در تهران خود را به علاقمندان به کتاب و کتابخوانی و هنر سوزندوزی معرفی کرد. در این نمایشگاه بینندگان داخلی و خارجی زیادی از دیدن صفحات کتاب به وجد آمدند و سر صحبت را با گذشتگان باز کردند و بینندگان این کتاب، ساعت ها به صحبت و تبادل نظر در مورد آن هنر دست این بانوی اوزی پرداختند و بر سازنده و خالق این اثر هنری آفرین گفتند.
صدیقه نجم دینی و فاطمه نجم دینی دو خواهر هنرمند و از پیشکسوتان صنایع دستی، هنر و خدماتشان را در موزه مردم شناسی اوز، با شور و علاقه دراختیار علاقمندان قرار می دهند و با پشتکار بسیار، همانند فانوسی دریایی برای راهنمایی دیگر هنرمندان و جذب آنان به ساحل شکوفایی، خود را وقف مردم نموده اند.
قابل تحسین است و موجب افتخار