جناب آقای دکتر پزشکیان ریاست محترم جمهور، جناب آقای دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب دکتر مومنی وزیر محترم کشور، مدیر کل و کارکنان اداره کل مجامع و تشکل های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، اعضای محترم دبیرخانه مرکزی کتاب در تهران، داوران و بزرگوارانی که باعث و بانی طرح جشنواره پایتختی کتاب ایران شدید
سلام علیکم
ضمن عرض خداقوت به شما بزرگواران و آرزوی سلامتی و طول عمر باعزت برای همگی، اهمیت کتابت در اسلام همین بس است که خداوند به قلم و کتابت که از عظیمترین نعمتهای الهی است قسم یاد می کند و بر اساس همین نعمت خدادادی، مردم اوز از گذشته مکتب خانه ها را به آموزش قرآن و کتب دینی و اشعار سعدی و حافظ و سایر مشاهیر و مفاخر اختصاص می دادند و رایگان کتاب تهیه می کردند و آموختن قرآن و سواد مکتبی واجب تر از نان شب بود و این توجه در گذر سالها فراموش نشده است و ساکنین اوز و اوزی های خارج از کشور اهل دانش بوده و هستند. مردمانی که دانش و خرد دارند و اهل مطالعه باشند آرامش و امنیت نیز دارند و بر اساس علم به داشته های خود صحبت می کنند و زیرساخت های فرهنگی را با یاری یکدیگر فراهم می آورند. خیرین و مردم فرهنگ دوست و فرهنگ یار، مشارکت را درجامعه نهادینه کرده و با فرهنگ و با کتابخوانی این همراهی را تداوم بخشیده اند.
در اوز حتی ائمه مساجد از بلندگوها و در شب های جمعه «نعت رسول الله» و اشعاری از سعدی و مولوی را می خوانند و پخش می شود و این موارد گواه بر اهل ادب و فضل بودن مردم اوز است.
با این مقدمه باید بگویم امروز خرسندم که این مهم و کسب عنوان پایتختی کتاب ایران در روز ۱۰ اردیبهشت ماه که به نام روز خلیج فارس نامگذاری شده است در پایتخت ایران طنین انداز شد. اتفاق میمون و مبارکی برای این شهر پرآوازه اوز با فعالیت های دیرساله که گوشه ای از آن در اوز در حال اجرا و سایر فعالیت ها در پهنه این کره خاکی توسط اوزی ها و یا با یاری اوزی های ساکن در داخل و خارج از کشور در حال انجام است.
هرچند دل همه ایران خصوصا بندرعباس و ویژه مردم اوز از حادثه تلخ بندر شهید رجایی به درد آمده بود، اما بدون شک مردم بندرعباس هم از این خبر خرسند هستند، چرا که از گذشته بیشتر از همه قوم و طایفه ایرانی، اوزی ها به بندرعباس رفته و بازار و مدرسه، مسجد، آب انبار و محله و مکان تجاری و تفریحی ساخته اند و نبض اقتصاد و بازار را به دست گرفته اند.
اما کسب عنوان پایتختی کتاب نتیجه چشمه جوشان پرخیر و برکتی است که به واسطه علما و بزرگان جوشیده و به دستان پرتلاش اعضای دبیرخانه پایتخت کتاب اوز و انجمن ادبی که متشکل از مسئولین و مردم در کنار هم ، رسیده است و امروز به درختی تنومند و پرثمر تبدیل شده است و به واسطه همین فعالیت ها، همه مجموعه های شهرستان اوز، همواره در عرصههای مختلف آموزشی، پرورشی و عمرانی در سطح کشور با یاری خیرین زیر ساخت ها فراهم شده و پرافتخار مانده است. البته ناگفته نماند که انسانهای بزرگی در این منطقه حضور دارند که توانسته اند به خوبی مدیریت کنند و تلاش کنند تا ده سال استمرار و شرکت در جشنواره را برای استان فارس، شهرستان های جنوبی و شهرستان اوز را به کسب پایتختی کتاب ایران برسانند. اکنون عنوان برازنده پایتخت کتاب ایران بهرهبرداری از زحمات بزرگان علم و دانش و کمال است که اثربخشی این دبیرخانه در ایران را توسط نسل جوان امروز شاهد هستیم.
بزرگواران، ریشه و کانون بخش کتاب و کتابخوانی و مطالعه باید از خانه و مدرسه شروع شود و با کمک مربیان و مردم ادامه داشته و به جامعه برسد. البته خدا را شاکریم که اولین مدرسه در اوز بیست و نهمین مدرسه در ایران است و همه مدارس اوز کتابخانه و بخشی برای مطالعه دارند و خانواده ها نیز همراه خوبی هستند تا فرزندانی شایسته تربیت کنند.
به هر حال اوز شایسته بهترین عنوان ها بوده و هست و حضور دکتر امیری استاندار با دانش و درایت، دکتر بروجردی نماینده محترم و کاربلد و کوشا، فرماندار شایسته و پای کارشهرستان اوز، امام جمعه باسواد و کوشا، نیروهای امنیتی در برقراری آرامش و امنیت و نظم، علمای بزرگوار شهر و شهرستان، مجتمع علوم دینی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، بخشداران، دهیاران، شوراها، شهردار و شورای پر تلاش اوز، مسئولین دبیرخانه و اعضای خوب و کاربلد دبیرخانه کتاب اوز، انجمن ادبی تائب، انجمن ادبی حافظ دبی، فرماندهان، روسای ادارات، شبکه بهداشت و درمان، زندان، کتابخانه ها، رسانه ها، موزه ها، هتل ها، دانشگاه ها، آموزش و پرورش، گروه های مردم نهاد، انجمن های و موسسات خیریه، کودکان و نوجوانان باشگاه ها و کوچه ها، خیرین و نیکوکاران و مردم نجیب و بافرهنگ اوز، باعث تحرک و نشاط و سربلندی گردیده است و امیدوارم در این شهر سراسر فرهنگی هرچه بیشتر در راستای نهادینهسازی رویکرد تعاملی مسئولین کشوری و استانی با مسئولین شهرستان در جامعه و بین افراد، نتایج مثبتی عاید شود و فرهنگ و کتاب و کتابخوانی وسیله ای برای توسعه پایدار شهرستان گردد و شاهد حضور توریست ها و گردشگران در بخش غنی گردشگری فرهنگی و میراث فرهنگی باشیم.
تبریک صمیمانه خود را بار دیگر نثار بزرگوارانی می کنم که امروز افتخارش نصیب تک تک مردم شهرستان اوز در هر گوشه از دنیا شده است. مبارک همه ما و شما باشد و بدانیم که خیرین و مردم فرهنگ دوست و فرهنگ یار مشارکت را درجامعه نهادینه کرده و این همراهی را تداوم بخشیدند.
خدایا چنان کن سرانجام کار/تو خشنود باشی و ما رستگار
عبدالقادر فقیهی
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز ایرانیان مقیم امارات عربی متحده
درود بر نیکوکار نامدار ما جناب آقای شیخ عبدالقادر فقیهی که نه تنها با حمایت ها و ساخت و سازهای مراکز علمی فرهنگی در شهر ما و سراسر ایران یادگاری های ارزشمندی بجای نهاده اند ،بلکه از هر فرصتی برای معرفی زادگاه عزیز و فعالیت های ارزنده فعالان علمی فرهنگی به مسئولان و هم میهنان استفاده می کنند. له وجودشان افتخار می کنیم . .تندرست و سرفراز بمانند و همچنان بدرخشند .
جناب شیخ عبدالقادر فقیهی این شخصیت فرهنگی و این بزرگوار وطن پرست، این خیر بزرگوار همیشه یکی از ستونهای اصلی رشد و توسعه شهرمان اوز چه از نظر ساخت و ساز دانشگاها چه بیمارستان و چه ساختارهای شهری دیگر بوده و هستند، نام این انسان بزرگوار که عاشق دیار پدر و مادری خود بوده برای همیشه جاویدان خواهد ماند.برایشان آرزوی تندرستی و موفقیت از پروردگار عالم دارم.