با پیگیری موزه مردم شناسی اوز و حمایت نیکوکاران و اداره کل میراث فرهنگی استان، «گرمادو» موزه مردم شناسی اوز در ۲۲ شهریور ماه افتتاح شد.
مهندس بازرگانی مدیر موزه مردم شناسی اوز گفت: قسمت گرمادو در سال های دورتر در حال تخریب بود که با پیگیری های آقای احمد خضری دبیر وقت انجمن میراث فرهنگی بخش اوز و خانم حمیرا کمال اوز و با نصب چینکو از تخریب آن جلوگیری شد. از حدود ۴ سال قبل با پیگیری های موزه و حمایت نیکوکاران و میراث فرهنگی بازسازی آن انجام و امروز به مرحله بهره برداری رسیده است.
مدیر موزه مردم شناسی از عبدالله و محمود شمسی، سعید و عبدالرئوف شریفی، احمد کریما، امین ثریا، مهندس ابراهیم اسماعیلی، محمد واثقی، محمد ربیع خضری، حسین حسیننیا، عبدالرحیم بلوکی، عبدالرحیم حسینی از هود، فواد کاریانی، مهدی صداقت، فاطمه و بلقیس نجم دینی به عنوان خیرینی که در بازسازی این بخش از موزه همکاری کردند سپاسگزاری کرد.
مهندس بازرگانی افزود: برای بازسازی بخشی از سقف این محل اداره کل میراث فرهنگی نیر تامین اعتبار کرده است. وی از همکاری هیئت امنای موزه و خانم فوزیه براهیمی و آقای مهندس محمد رفیع راوند نیز تقدیر کرد.
در ادامه این نشست سینا آقایاری بخشدار مرکزی، فرزاد شریفی رئیس دفتر نماینده مجلس، فروغ هاشمی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر شریفه رحماننیا، فریبا صالحی عضو شورای شهر و طیبه نامی مشاور فرماندار در امور بانوان نیز با تقدیر از خدمات انجام شده در موزه، آمادگی خود را برای ادامه همکاری اعلام کردند.
در پایان از گرمادو با ارائه توضیحات توسط مدیر موزه مردم شناسی اوز بازدید شد. مهندس بازرگانی گفت: درب گرمادو که در واقع درب قلعه بوده با همکاری میر شفیع شفیعی در اختیار قرار گرفته و نصب شده است. ۲ عدد« برزا» و یک عدد تنور در محل خود بازسازی شده است و سرویس های بهداشتی با ترکیبی از فضای سنتی و مدرن بازسازی شده است. اتاقی که به عنوان اتاق «خجه= هیزم) بوده نیز تعمیر و فرش شده است.
مدیر موزه مردم شناسی گفت: تعمیر گرمادو با هماهنگی کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شده که تامین مصالح مورد نیاز با سختی و وسواس خاصی صورت گرفته است. حدود ۱۵۰ میلیون تومان در طی این ۴ سال هزینه شده است که با نرخ کنونی بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان محاسبه می شود.
جالب بود...
میم در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردمشناسی
ممنونم از پردازش به این موضوع مهم...
عرفان در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردمشناسی
اخی باخوادن این نوشته زیبا یاد خدابیامرز مادرم افتادم همیشهنان تنوری تفتون وکلوچه میپخت وفذای محلی می خورد ماهم باید این فرهنگ خودمان را نگهداریم وانرا توسعه بدهیم درود ب...
در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردمشناسی
مطلب بسیار جالب و ارزنده ای است به راستی که غذا های سنتی ومحلی. پیوند دهند نسلها. و مردمان. یک خطه. میشوند...
اوزی. از شیراز در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردمشناسی
کاش این کتاب ارزشمند دوباره چاپ بشه من الان جند سال هست دنبال نسخه ی کتاب هستم، ولی متاسفانه اصلا گیر نمیاد...
در مطلب: کتاب تاریخ دلگشای اوز ، هدیه خاندان کرامتی به مردم اوز
با تشکر که یاد گذشته را در دلمان زنده کردید ولی بهتر بود کاملتر توضیح میدادین که به ازای هر بچه ی فوت شده فکر کنم دو تا کوزکی میدادن . در هر حال خوبه که سنتهای قدیم رو نس...
در مطلب: کوزَکای بَراتی، کوزه ای با خاطراتی به شیرینی سالهای کودکی
پاسخ به اوزی ساکن شیراز: “ اکثریت مطلق گویشوران این زبان، آن را زبان اچمی مینامند. “ بر پایه ای چه مدرکی ؟ در مورد زبان و یا گویش اوزی و زبان بیشتر مردم جنوب استان پارس...
احمد ز اوزی در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری
پاسداری از زبان مادری از اهم ضروریات است. آفرین، کار شایستهای انجام دادهاند...
اوزی در مطلب: مراسم گرامیداشت روز جهانی زبان مادری در موزه مردم شناسی اوز برگزار شد
.در پاسخ به آقای عبدالله خضری: آیا مدرکی دارید یا افرادی را که با شما مخالف هستند متهم می کنید؟ در هر صورت ، مردم حق دارند مطالب پروژه ها، کتاب ها و مقالات منتشر شده برای...
احمد ز اوزی در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری
در جواب آقای احمد ز اوزی اکثریت مطلق گویشوران این زبان، آن را زبان اچمی مینامند. تلاش شما برای تحمیل نام لارستانی به این زبان نتیجهای در بر ندارد....
اوزی ساکن شیراز در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری
مبارک است
بسیار عالی
مبارک باد و موفق باشید