گوهرتاج پژمان اولین گوینده رادیو و تلویزیون ملی ایران واحد بندرعباس بود ، در ۴ آذر ١٣٩٩ در سن ۷۵ سالگی در گذشت.
وی دختر پژمان شهردار اسبق بندرعباس بود و او پس از تاسیس رادیو و تلویزیون ملی ایران در میانه ی دهه ۱۳۴۰ به عنوان گوینده و مجری ، به استخدام رادیو و تلویزیون در آمد.
صدای دل انگیز، تسلط بر فن بیان و ادبیات و احاطه بر فرهنگ بومی ، از او چهره ای محبوب در میان شنوندگان و بینندگان رادیو و تلویزیون بندرعباس ساخته بود.
وی پس از آن سال ها با ایستادگی در مقابل مصائب و مشکلات ، ضمن اداره ی زندگی شخصی خود به امور خیریه و عام المنفعه اهل سنت نیز می پرداخت.
وی در اواخر دهه ی شصت و اوائل هفتاد به جُنگ تلویزیونی ، شاخه ی طوبا که برنامه ای در زمینه ادبی بود ، دعوت و قطعاتی از متون قدیمی ادبیات فارسی، را برای ببینندگان تلویزیون با بیان شیوای خود قرائت می کرد.
گوهرتاج پژمان، نخستین گوینده رادیو و تلویزیون زن مرکز بندرعباس ،در ۱۵ آبان ماه ۱۳۲۴ چشم به جهان گشود.
دهم آبان ماه ۱۳۴۷ به استخدام تلویزیون در آمد وکارش را با گویندگی اعلام برنامه آغاز کرد.پس از مدتی کوتاه به اجرای برنامه های مختلف و گویندگی فیلم های خبری پرداخت.
وی پس از دوسال بنا بر تصمیم سازمان،با گویندگی مشروح اخبار سراسری ایران و جهان به واحد اطلاعات و اخبار منتقل و به این ترتیب،نیاز به اعزام گوینده خبر از تهران به بندرعباس مرتفع شد.
پس از پیوستن بندرعباس به شبکه سراسری فعالیت خبری بندرعباس منحصر به اخبار استان گردید،و خانم پژمان به عنوان مسئول واحد اطلاعات و اخبار استان هرمزگان انجام وظیفه می کرد.
نامبرده تا شهریور ۱۳۵۹ با تلویزیون همکاری داشته است.
شتر تمام فلز حکاکی شده با تصاویر باستانی ،یکی از چندین شی اهدایی مرحومه گوهر تاج پژمان به موزه مردم شناسی اوز
آخرین کار خانم گوهرتاج پژمان ایفای نقش رابعه در سریال شاخه طوبی بود، که در دو قسمت در سال ۱۳۷۱ از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.
لازم به یاد آوری است خانم گوهرتاج پژمان از سال ۱۳۴۶ به مدت سه سال مسئول اموراداری فرهنگ و هنربندرعباس، ۱۷ سال مدیر فروش و حسابدار شرکت تعاونی عکاسان،سه دوره ۲ ساله به مدت ۶ سال عضو هیئت مدیره انجمن خیریه و خدمات اجتماعی اهل سنت بندرعباس بوده و سال ها مسئولیت سالن اجتماعات خواهران انجمن خیریه را عهده دار بوده است.
خانم پژمان ضمن همکاری با موزه مردم شناسی اوز ، چندین شی ارزشمند به موزه اهدا نموده است .
ایشان تصاویری از زندگی شخصی و خانوادگی خود را نیز به موزه اهدا نموده که درآرشیو موزه مردم شناسی اوز نگهداری می شود .
یاد و نامش گرامی و بهشت ابدی جایگاهش باد
موزه مردم شناسی اوز
یادونام این بانوی فرهیخته همواره گرامی باد
عرض تسلیت خدمت خانواده محترمپژمان و سایر بستگان و اهالی رسانه و هنر.خدا رحمتشان کند
یکی از متشخص ترین آدم های که دیدم ایشون بود بهشت نصیبشون
من بنوبه خودم بعنوان یک همشهری و یک نویسنده جهانی این مرحوم عالیقدر و ففرهیخته ازرده خاطر و غمگین شدم و به همه بازماندگانشان تسلیت میگویم و امیدوارم با خردمندی و شکیبایی ای فاجعه تاسف آور را پذیرا شوند.خداوند روحشان را شاد و گناهانشان را ببخشاید.
خر