( شیخ نادر بیگدلی) بررسی چهار چالش تشکل های مردمی در خطبه نماز جمعه اوز
منیت و خودبینی از بدترین آفتهایی است که می تواند تشکلهای مردمی را از کارآیی لازم بیندازد
شیخ نادر بیگدلی خطیب این هفته ( ٢۶ شهریور ) شهر اوز، یکی از خواسته های خداوند از انسانها را موثر بودن در دنیا دانسته و بیان داشتند : خداوند از انسانها خواسته است که به گونهای زندگی کنند که آثار مثبت حیات آنها در دنیا باقی بماند و نسبت به مسائلی که در اطراف آنها اتفاق می افتد بی تفاوت نباشند و در شادیهای مردم شاد و در مشکلات و سختی های مردم ، کنار آنها باشند، همچنانکه رسول الله صلى الله علیه وسلم نسبت به مردم اینگونه بودند.
شیخ نادر بیگدلی در ادامه خطبه ضمن اشاره به دلسوزی و دغدغهمند بودن بعضی از افراد در جامعه که منجر می شود گاهی به صورت فردی و گاهی به صورت گروهی و سازمانی درصدد اصلاح امور و مشکلات باشند، به چهار آفت از آفت هایی که می تواند سازمانهای مردمنهاد را در برگیرد اشاره کرد.
ایشان اولین آفت را فراموشی هدف از تشکیل سازمان و نهادی که آن را به وجود آورده اند دانسته و گفتند : مهمترین هدف هر نهاد مردمی خدمت به خلق و جلب رضایت خداوند است، چون با خدمت به خلق است که انسان می تواند رضایت پروردگارش را به دست آورد و اگر ما این اهداف مهم را فراموش کنیم به بیراهه خواهیم رفت.
شیخ نادر بیگدلی دومین آفت را منیت و خودبینی دانسته و گفتند : اینکه انسان یا هر تشکل و نهادی فقط و فقط خودش را ببیند و تصور کند که فقط و فقط گروه و جمع خودشان است که فعالیت می کنند و فعالیت و تلاش دیگران را نبینند ودرصدد تخریب فعالیت و شخصیت آنها باشند مذموم است.
ایشان خودبینی و تکبر را بدترین آفتی دانستند که می تواند هر نهاد و سازمانی را از کارایی لازم بیندازد و خودبینی و شعار أنا خیر منه را از خصوصیات بارز ابلیس و شیطان دانسته و اشاره نمودند که در اسلام هیچ توجیهی وجود ندارد که انسان خودش را بهتر از دیگران بداند و تکبر بورزد.
خطیب نماز جمعه اوز سومین آفت تشکل های مردمی را تشکیل تشکل های موازی دانسته و گفتند با توجه به محدودیت در نیروهای انسانی و هزینه های مادی، چرا باید کارهای موازی انجام شود؟
وی بی کیفیت بودن فعالیتها را نتیجه و ثمره ی وجود تشکل های موازی دانستند چون باعث پراکندگی سرمایه های انسانی و مادی جامعه می شود و نمی توان با نیروی انسانی و هزینه های مادی کم ، کارهای بزرگ و با کیفیت انجام داد.
شیخ بیگدلی آخرین آفت سازمانهای مردمی را ورود به جریانها و بازیهای سیاسی دانسته وگفتند ورود به جریان و بازی های سیاسی باعث از بین رفتن کارآیی آنها می شود.
ورود به جریانها وبازی های سیاسی از نظر ایشان یعنی چه. آیا فعالیت های. اجتماعی که افراد در جامعه انجام می دهند نزدیک شدن به کنشگران ومسولان. سیاسی شهر هم بازی. سیاسی است آدم خنثی که هیچگونه فعالیتی ندارد که. مرده. متحرک. است