سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

برگزاری آئین تجلی وحدت و همدلی در لارستان

 

 

 

 

 

 

برگزاری آئین تجلی وحدت و همدلی در لارستان

 

فاطمه رضایی : به مناسبت سالروز ورود رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای به منطقه لارستان و با تاکید بر وحدت شیعه و سنی، همایش آئین تجلی وحدت و همدلی در شهرهای لار و اوز برگزار شد.

هر ساله ۱۹ اردیبهشت سالروز ورود رهبر انقلاب به منطقه لارستان ، مراسم جشنی برگزار می شود و امسال به ابتکار داریوش دهقان فرماندار ویژه لارستان این روز به نام نماد تجلی وحدت و همدلی لارستان نامگذاری شد، تا بار دیگر وحدت بین مذاهب شیعه و سنی مستحکم تر از هر زمان دیگر، مثال بارزی از وحدت و انسجام در مناطق جنوب و زبانزد خاص و عام در منطقه باشد.

شنبه ١٧ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ : استادیوم ورزشی لار اولین روز همایش تجلی وحدت و همدلی، با حضور هنرمندان، ورزشکاران، مسئولین شهرستانهای همجوار و مردم همیشه در صحنه، با آیاتی از کلام الله مجید، سرود جمهوری اسلامی و خوش آمد گویی مجری برنامه و صحبتهای فرماندار لارستان، این همایش افتتاح شد.
در این همایش بازیهای بومی محلی مناطق لارستان انجام شد که به ترتیب؛ از خور، دهکویه، بنارویه، جویم، بیرم و…. این بازی ها برگزار شد.

در کنار این برنامه ها، نمایشگاهی نیز از دستاوردهای هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی از کل مناطق لارستان و شهرستان های مجاور در غرفه ها برگزار شد که مورد بازدید علاقمندان قرار گرفت.
در این همایش کمیته صنایع دستی موزه مردم شناسی اوز و شرکت تعاونی کارآفرینان شهرستان اوز با سه غرفه از محصولات صنایع دستی اوز نیز حضور داشتند .

 

 

 

یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱: دومین روز از همایش آئین تجلی وحدت و همدلی، رونمایی از کتابهای نویسندگان بومی مناطق جنوب، لار، گراش، اوز و خنج در دانشگاه آزاد اسلامی اوز برگزار شد که در این برنامه فرمانداران شهرستان های های خنج، لار، اوز و روحانیت، مسئولین و فعالین فرهنگی حضور داشتند.

در ادامه این همایش، بازدید از موزه مردم شناسی اوز همراه با افتتاح نمایشگاه کتاب نویسندگان بومی کل منطقه بود.

مراسم با خوش آمد گویی رمیصا زمانی و السا ارژنگ شروع شد. سپس چند کتاب خطی مورد بازدید قرار گرفت. کتاب خطی با موضوع تاریخ ۵۰ سال اولیه صدر اسلام با قدمت۴۳۰سال نوشته شده در هندوستان با خط فارسی، کتاب خطی با قدمت ۲۴۶ سال نوشته شده توسط تائب شاعر پر آوازه اوز و کتاب یوسف و زلیخا خطی با قدمت ۲۰۰ سال نوشته شده توسط خطاط محلی و نهایتا بازدید از ۱۵۰ جلد کتب نویسندگان جنوب فارس انجام گرفت، در انتها مهمانان از موزه مردم شناسی اوز بازدید نمودند.

 

 

 

روز سوم همایش آئین تجلی وحدت و همدلی؛
دوشنبه ١٩ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱: در لار با حضور محمد فرخ زاده معاون امور زائرین و گردشگری استاندار فارس و مسئولان و روحانیت کل منطقه برگزار شد.
شروع برنامه با تلاوتی از کلام الله مجید، سرود جمهوری اسلامی و سخنرانی مسئولین و روحانیت اهل سنت و تشیع لارستان و شهرستان اوز و سایر شهرستان های همجوار برگزار شد.
در این مراسم‌ شیخ صالح انصاری مدیر مدرسه علوم دینی اوز و حجت الاسلام سید مختار موسوی خرم امام جمعه لار به ایراد سخنرانی پرداختند.

در حاشیه این برنامه نمایشگاه صنایع دستی، هنرهای سنتی و مواد غذایی برپا بود که مورد توجه علاقمندان، روحانیت و مسئولین قرار گرفت.
در این نمایشگاه ضمن معرفی « رخت گشاد» لباس محلی بانوان اوز کمیته صنایع دستی موزه مردم شناسی اوز و شرکت تعاونی کار آفرینان شهرستان اوز با ۱۰ غرفه از محصولات صنایع دستی و غذایی اوز حضور داشتند و در کنار این نمایشگاه، برنامه خوس بافی و خوس زنی « بَلَ خوس زته» به صورت زنده برای علاقمندان اجرا شد.
پایان بخش این همایش سه روزه بازدید از غرفه های صنایع دستی و مواد غذایی بود که هنرمندان اوزی مطالبات خود را که همانا حمایت از هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی و در خواست بیمه هنرمندان بود را از محمد فرخزاد معاون امور زائرین و گردشگری استانداری فارس درخواست کرده تا نسبت به این مهم رسیدگی شود.
در پایان برنامه ها، امام جمعه لار به اتفاق روحانیت اهل سنت به صورت ویژه از غرفه اوز بازدید نمودند. 

 

 

 

 

 

 

 

خبرنگار پایگاه خبری موزه اوز (فاطمه رضایی)

 عکاس : محمدرفیع راوند

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “برگزاری آئین تجلی وحدت و همدلی در لارستان”

  1. اوزی کارمند گفت:

    در زیر سایه همدلی و کلماتی مانند لارستان بزرگ موضوع. مرکزیت واستان شدن لار مطرح است ومیخواهند دوباره شهرستانهای جنوب فارس را به زیر سلطه لار درآورند

  2. پیمان گفت:

    احسنت و خداقوت به اقای مهندس بازرگانی عزیز و همراهان همیشگی ایشان که شهر و منطقه رو با اقدامات خیرخواهانه خود به تمام کشور معرفی نموده اند

آخرین نظرات
  • خیلی هم خوب که تشریف آوردند و این موزه مردمی را دیدند ، آیا خودشان کمکی به پیشرفت این موزه کردند و یا اینکه فقط آمدند دیدند و رفتن؟...
    رکنی در مطلب: بازدید ثریا ترکان بازرس استانداری، از موزه مردم شناسی شهرستان اوز
  • الهی هر چه زودتر دست ظالم از سر مظلوم کوتاه شود...
    یک موزه ای در مطلب: سندی تاریخی در موزه اوز و اعلام حمایت مردم اوز از فلسطین در سال ۱۹۴۸
  • غرورآفرین است...
    از اوز در مطلب: سندی تاریخی در موزه اوز و اعلام حمایت مردم اوز از فلسطین در سال ۱۹۴۸
  • جالب بود...
    میم در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • ممنونم از پردازش به این موضوع مهم...
    عرفان در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • اخی باخوادن این نوشته زیبا یاد خدابیامرز مادرم افتادم همیشهنان تنوری تفتون وکلوچه میپخت وفذای محلی می خورد ماهم باید این فرهنگ خودمان را نگهداریم وانرا توسعه بدهیم درود ب...
    در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • مطلب بسیار جالب و ارزنده ای است به راستی که غذا های سنتی ومحلی. پیوند دهند نسلها. و مردمان. یک خطه. میشوند...
    اوزی. از شیراز در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • کاش این کتاب ارزشمند دوباره چاپ بشه من الان جند سال هست دنبال نسخه ی کتاب هستم، ولی متاسفانه اصلا گیر نمیاد...
    در مطلب: کتاب تاریخ دلگشای اوز ، هدیه خاندان کرامتی به مردم اوز
  • با تشکر که یاد گذشته را در دلمان زنده کردید ولی بهتر بود کاملتر توضیح میدادین که به ازای هر بچه ی فوت شده فکر کنم دو تا کوزکی میدادن . در هر حال خوبه که سنتهای قدیم رو نس...
    در مطلب: کوزَکای بَراتی، کوزه ای با خاطراتی به شیرینی سال‌های کودکی
  • پاسخ به اوزی ساکن شیراز: “ اکثریت مطلق گویشوران این زبان، آن را زبان اچمی می‌نامند. “ بر پایه ای چه مدرکی ؟ در مورد زبان و یا گویش اوزی و زبان بیشتر مردم جنوب استان پارس...
    احمد ز اوزی در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری