دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
 |  16/ فوریه/ 2023 - 3:55
  |   نظرات: يك نظر
400 views

برگزاری کلاس آموزشی توسط دانشجویان معماری در موزه مردم شناسی اوز

 

 

 

 

 

برگزاری کلاس آموزشی توسط دانشجویان معماری در موزه مردم شناسی اوز

 

محمدرفیع راوند:  با هماهنگی هایی که انجام شده بود، دانشجویان ساعت ۱۰ صبح ۲۵ بهمن ماه در موزه مردم شناسی اوز حضور به هم رساندند.
دانشجویان رشته معماری دانشگاه پیام نور اوز با استادشان نازنین حبیبی کلاس خود را با عنوان  برداشت از بناهای تاریخی  را در عمارت تاریخی حاج رئیس محمد سعید سوداگر برگزار نمودند.

 

ابتدا فوزیه براهیمی توضیحاتی در مورد قسمت های ورودی ( هشتی )، حیاط ( منسرا )، زمستانه و تابستانه بودن اتاق ها و حوض این عمارت که تنها حوض لوزی شکل در عمارت های تاریخی ایران است و با دیگر حوض های بناهای تاریخی ایران متفاوت است مطالبی ارائه نمود.

 

سپس نازنین حبیبی توضیحات کاملی در مورد بناهای تاریخی و خصوصا ویژگی های عمارت تاریخی سوداگر در اختیار دانشجویان خود قرار داد. وی در هر مورد، از کاربردهای قسمت های مختلف آن صحبت نمود. این توضیحات شامل نوع استفاده از چاغده، سرریز حوض چاغده که فواره حوض حیاط را راه می اندازد، اتاق سه دری (کتابخانه تخصصی مرحومه فهیمه ملایی)، چوب هایی که بر روی آن نقش و نگار های زیبایی کشیده شده و در سقف به صورت لوزی کار شده و اتاق داخلی سه دری (جی سه دری )، شومینه (تش دوی دواری ) و … بود.

 

در ادامه این کلاس، دانشجویان با سبک زندگی در اتاق های زمستانه عمارت تاریخی سوداگر و استفاده از هیزم در محل های مشخص شده این اتاق ها (کوره) که غذا می پختند و اتاق را گرم می کردند آشنا شدند.

 

نازنین حبیبی با بیان این که قسمت های آشپز خانه (گرمادو) و سه گنجه این عمارت به دلیل عدم رسیدگی در سال هایی که متروکه بوده و تخریب شده بود، چند سال قبل این قسمت از عمارت با همت و پیگیری شریف بازرگانی رئیس موزه و خیرین اوز مثل روز اول مرمت شد.

 

در ادامه دانشجویان برای تفهیم بهتر تعداد طبقات این عمارت، از زیرزمین (سرداب) خانه سوداگر بازدید کردند. تزیینات پنجره های سنگی، پنجره گچی و طاق هایی که برای نگهداری سقف اجرا شده بود و گچ بری های روی آن، مورد توجه دانشجویان قرار گرفت. دانشجویان سپس وارد ا‌تاق اُرُسی (اتاق پذیرایی) شدند. نقاشی هایی که روی بدنه و سقف انجام شده بود مورد توجه دانشجویان قرار گرفت. این نقاشی ها، که با رنگ‌های طبیعی و توسط داماد صاحب این خانه تاریخی انجام شده بود مربوط به یک قرن قبل می باشد. شیشه های رنگارنگ به کار رفته در پنجره اُرُسی و اتاق پنج دری (پن دری)، از زیبایی های عمارت تاریخی سوداگر است که دانشجویان با ویژگی های این عمارت آشنا شدند.

 

در انتها دانشجویان در حیاط موزه دور هم جمع شدند و نازنین حبیبی توضیحات تکمیلی و مهمی در مورد معماری خانه های ایران و این عمارت تاریخی بیان نمود. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

One Response to “برگزاری کلاس آموزشی توسط دانشجویان معماری در موزه مردم شناسی اوز”

  1. بنده خدا گفت:

    با آرزوی موفقیت برای خانم حبیبی
    ایشان در آن زمان از دانشجویان خوب بنده بودند.
    و خوشحالم که میبینم آموزه های معماری را منتقل میکنند.

آخرین نظرات
  • به سرکار خانم فوزیه خضری سلام بسیار میرسانم. به امید خدا همیشه درپناه خداوندگار سلامت وشاد باشند. درود وهزاران درود به ایشان که درقبال شهر وکشورشان ادای وظیفه وخدمت کردند...
    در مطلب: موزه عروسک‌های قومیت های ایرانی، سومین موزه شهرستان اوز
  • درود بر شما تقدیر و یاد کردن از خدمات بشردوستانه باعث تشویق و دلگرمی بیشتر داوطلبان خواهد شد. هر چند که داوطلبان هلال احمر اهداف و اصول هلال احمر را با جان و دل خود یکی ک...
    در مطلب: هفته هلال احمر و دریغ از حتی یک خداقوت توسط مسئولین شهر و شهرستان اوز
  • سلام اجرکم عند الله به نیت لله خدمت به خلق الله مساوی است با اجر بی نهایت ان شاء الله...
    Mar در مطلب: هفته هلال احمر و دریغ از حتی یک خداقوت توسط مسئولین شهر و شهرستان اوز
  • هلال احمر تو همه برنامه ها پایه ثابته. بدون هیچ چشم‌داشتی ولی متاسفانه......
    ابطهی در مطلب: هفته هلال احمر و دریغ از حتی یک خداقوت توسط مسئولین شهر و شهرستان اوز
  • با سلام در رابطه با روز هلال احمر، بنده نجاتگر هستم و ما داوطلبان هلال احمر شهرستان اوز هیچ موقع به یاد نداریم که توسط هیچ اداره ای روزمون رو برامون جشن و یا تبریک بگویند...
    در مطلب: هفته هلال احمر و دریغ از حتی یک خداقوت توسط مسئولین شهر و شهرستان اوز
  • خیلی هم خوب که تشریف آوردند و این موزه مردمی را دیدند ، آیا خودشان کمکی به پیشرفت این موزه کردند و یا اینکه فقط آمدند دیدند و رفتن؟...
    رکنی در مطلب: بازدید ثریا ترکان بازرس استانداری، از موزه مردم شناسی شهرستان اوز
  • الهی هر چه زودتر دست ظالم از سر مظلوم کوتاه شود...
    یک موزه ای در مطلب: سندی تاریخی در موزه اوز و اعلام حمایت مردم اوز از فلسطین در سال ۱۹۴۸
  • غرورآفرین است...
    از اوز در مطلب: سندی تاریخی در موزه اوز و اعلام حمایت مردم اوز از فلسطین در سال ۱۹۴۸
  • جالب بود...
    میم در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • ممنونم از پردازش به این موضوع مهم...
    عرفان در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی