جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴

معجزه نگهداری آب در کوزه سفالی

 

 

 

 

 

 

 

معجزه نگهداری آب در کوزه سفالی

محمدرفیع راوند : نوشیدن آب خنک بسیار دلپذیر است و تشنگی را به بهترین شکل رفع می‌کند. در طول تابستان عموم افراد به نوشیدن آب سرد از یخچال تمایل دارند که تغییر ناگهانی دمای آب داخل یخچال می‌تواند باعث مشکلات گلو شود پس به جای آن، سعی کنید از کوزه یا پارچ‌های سفالی آب بنوشید.

فواید نگهداری آب در کوزه سفالی: نوشیدن آب از ظروف سفالی چیز جدیدی نیست و قبل از ساخت دستگاه‌های تصفیه و فیلترها، آب در ظروف بزرگ، سطل‌ها یا پارچ‌های سفالی ذخیره می‌شد.

۱. بهبود متابولیسم بدن
سیستم متابولیسم طبیعی بدن با نوشیدن آب در ظروف سفالی تقویت می‌شود، زیرا این آب با هیچ یک از اجزای شیمیایی تماس ندارد. آب ذخیره شده در کوزه سفالی می‌تواند سطح تستوسترون در بدن را ثابت نگه دارد و به بهبود متابولیسم بدن بدون وجود ماده شیمیایی مانند BPA که موجب درون ریزی غدد می‌شود، کمک کند.

 

۲. خنک سازی طبیعی آب
برای خنک شدن آب، بطری‌های آب را داخل یخچال می‌گذاریم، اما به جای آن می‌توان از ظروف سفالی استفاده کرد تا تفاوت در خنکی را احساس کنید. نگهداری آب در سفال، علاوه بر مزایایی که دارد به خنک سازی آب کمک می‌کند چراکه در یخچال آب سرد می‌شود، اما در سفال کاملاً خنک است.
دیواره‌های کوزه‌ها از جنس سفال و خاک رس می‌باشند و همیشه نم و مرطوب هستند، مولکول‌های آب دیواره‌های کوزه برای تبخیر شدن گرمای آب داخل کوزه را می‌گیرند و باعث خنک شدن آب داخل کوزه می‌شوند.

 

۳. حذف سختی آب و گوارا شدن آن
دیواره‌های سفالی کوزه مواد و یون‌های موجود در آب را جذب می‌کنند. خاک رس (دیواره‌های کوزه سفالی)، عمل حذف سختی آب را انجام می‌دهد و یون‌های کلسیم را جذب خود کرده و یون‌های سدیم را پس می‌دهد و به همین خاطر آب گواراتر می‌شود.
 

۴. خاصیت درمانی
شاید ندانید، اما ظروف سفالی خاصیت درمانی دارند، زیرا خاک رسی که برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود، دارای انواع مختلفی از مواد معدنی و انرژی الکترومغناطیسی است. مواد معدنی ذخیره شده در آب کوزه، به حفظ مقدار مناسب گلوکز بدن کمک می‌کند و از گرمازدگی بدن، اسهال و کم آبی در فصل تابستان جلوگیری می‌کند. پس وقتی آب را در کوزه ذخیره و سپس می‌نوشید فواید آن به بدن منتقل می‌شود.
 

۵. بهبود برخی از بیماری‌ها
نوشیدن آب موجود در کوزه‌های سفالی سبب تسکین درد‌های مفصلی و جدا ساختن چربی‌ها و دفع سم‌های موجود بر روی دیواره‌های معده می‌شود و آرامش بسیارخاصی به شما می‌دهد. آب کوزه با خاک رس قلیایی واکنش نشان داده و به حفظ تعادل pH آب در بدن و تسکین درد‌های معده کمک می‌کند.
 

۶. عدم وجود مواد شیمیایی سمی
فواید نگهداری آب در کوزه سفالی، یکی از بزرگترین مزایای نوشیدن آب از ظروف سفالی این است که هیچ ترسی از مواد شیمیایی سمی موجود در آن وجود ندارد در صورتیکه ماده شیمیایی سمی قوی در بطری‌های پلاستیکی موجب اختلال غدد درون ریزشده که در مورد ظروف سفالی این چنین نیست.
 

۷. جلوگیری از گرما زدگی
آفتاب زدگی در ماه‌های سوزان تابستان کاملاً معمول است. نوشیدن آب از کوزه یا پارچ‌های سفالی می‌تواند تا حد زیادی به مقابله با این مشکل کمک کند، زیرا آب ذخیره شده در سفال غنی از مواد مغذی – ویتامین‌ها و مواد معدنی است و سطح گلوکز بدن نیز با این آب حفظ می‌شود.
 

۸. طبیعت متخلخل
تخلخل ظروف سفالی ناشناخته نیست و تبخیر از لحظه ذخیره آب در ظرف سفالی آغاز و این منجر به خنک شدن آب درون کوزه می‌شود و این خاصیت متخلخل خاک رس فواید و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد.
 

۹. سازگار با محیط زیست
گزینه‌های سازگار با محیط زیست در تمام زمینه‌های زندگی بسیار موثر است. اکنون بیشتر ما آب را در بطری‌های پلاستیکی نگهداری و ذخیره می‌کنیم و می‌دانیم پلاستیک به راحتی تجزیه نمی‌شود، علاوه بر این حاوی مواد شیمیایی سمی مضر است و با استفاده‌ی بی رویه از آن‌ها میلیون‌ها تن زباله پلاستیکی ایجاد و بخش بسیار کمی از آن بازیافت می‌شود. کوزه‌های سفالی گزینه طبیعی، ارگانیک و سازگار با محیط زیست هستند.
 

۱۰. بهبود کیفیت آب
فواید نگهداری آب در کوزه سفالی، نگه داری آب در کوزه سفالی سبب می‌شود دیواره‌های سفالی ناخالصی‌های آب را جذب کرده و کیفیت آب درون آن بهبود یابد، اما نگهداری آب در کوزه به طور دقیق و آن طوری که مردم فکر می‌کنند به طور ۱۰۰% آب را تصفیه نمی‌کند.
 

۱۱. ارزان‌تر از بطری‌های پلاستیکی
کوزه‌های سفالی اگر مرتب به درستی تمیز و نگهداری شوند، می‌توانند سال به سال دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع، تمیز کردن آن‌ها مسئله دشواری نیست و این ظروف در صورت نگهداری صحیح با دوام و کاملاً مناسب و نسبت به بطری‌های پلاستیکی ارزان‌تر هستند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین نظرات
  • احسنت به فرماندار و مسول. اداره وهمه دست اندر کاران هلال احمر. اوز که توانستند این خودرو. را برای. شعبه. اوز بگیرند. با تشکر. اوزی. کارمند. بانک...
    سپاس. از فعالان. در هلال احمر اوز در مطلب: افزایش ناوگان خودرویی جمعیت هلال احمر شهرستان اوز
  • با تشکر از شما فعالین شهر اوز لطفا از خانم محترم فرماندار بخواهیم که برای شهرستان اوز یک خبرنگار برای صدا وسیمای فارس معرفی. نمایند تا شهر اوز. از بی خبری. در سطح استان خ...
    حکایت خبر نگار صدا وسیما در اوز در مطلب: دیدار مسئولین و یاران موزه مردم شناسی و اعضای شرکت تعاونی کارآفرینان با فروغ هاشمی فرماندار جدید شهرستان اوز
  • سلام ودرود برشما انشالله موفقباشید...
    در مطلب: ۷ اثر تاریخی-فرهنگی موزه مردم‌شناسی اوز در فهرست آثار ملی به‌ ثبت رسید
  • واقعا کارتان در زمینه ثبت این اشیا از شهر اوز ارزشمند است تبریک و خسته نباشید می‌گویم...
    اوزی در مطلب: ۷ اثر تاریخی-فرهنگی موزه مردم‌شناسی اوز در فهرست آثار ملی به‌ ثبت رسید
  • ,,کرباخی شلوار زنانه است کلا نیست...
    در مطلب: ۷ اثر تاریخی-فرهنگی موزه مردم‌شناسی اوز در فهرست آثار ملی به‌ ثبت رسید
  • فرماندار اوز خبر میدهند که بزودی زود. اداره ثبت. اسناد. در اوز مستقر میشود که مردم انتظار. دارند این نمایندگی درایام هفته کامل. باز باشد وبا داشتن کارمند کافی همه کارها....
    تقاضا از فرماندار محترم شهرستان اوز در مطلب: تقریب به جای تخریب، به بهانه انتصاب نخستین فرماندار زنِ اهلِ سنّت در فارس
  • روز زبان مادری بر همه فرهنگ‌دوستان مبارک متاسفانه حدود نیمی از زبان‌های دنیا در خطر نابودی قرار دارد، مرگ هر زبان به معنای از دست رفتن مجموعه‌ای از تاریخ، فرهنگ و آداب و...
    در مطلب: ۲۱ فوریه سوم اسفند روز جهانی زبان مادری مبارک باد
  • ماشاءالله، بری خش و ولم و جوهو هاد...
    در مطلب: ۲۱ فوریه سوم اسفند روز جهانی زبان مادری مبارک باد
  • از اقای بازرگانی به عنوان شخصیت فرهنگی انتظار داریم که از مسولین شهرستان بخواهند که یک نفر خبرنگار ویژه صدا وسیما فارس. در اوز. تعیین نمایند تا شهرستان اوز هم. مانند سایر...
    تقاضا از جناب شریف بازرگانی در مطلب: ۲۱ فوریه سوم اسفند روز جهانی زبان مادری مبارک باد
  • با عرض سلام... انتقاد و ناراحتی دردی دوا نمی‌کند.... باید به مراجع بالاتر و جمع آوری امضا پیگیری و آگه لازم بشه از طریق قانونی شکایت و.........
    در مطلب: کاروانسرای تاریخی سیفا در شهرستان اوز، بر اثر سهل انگاری مسئولین در حال تخریب است.