پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

معجزه نگهداری آب در کوزه سفالی

 

 

 

 

 

 

 

معجزه نگهداری آب در کوزه سفالی

محمدرفیع راوند : نوشیدن آب خنک بسیار دلپذیر است و تشنگی را به بهترین شکل رفع می‌کند. در طول تابستان عموم افراد به نوشیدن آب سرد از یخچال تمایل دارند که تغییر ناگهانی دمای آب داخل یخچال می‌تواند باعث مشکلات گلو شود پس به جای آن، سعی کنید از کوزه یا پارچ‌های سفالی آب بنوشید.

فواید نگهداری آب در کوزه سفالی: نوشیدن آب از ظروف سفالی چیز جدیدی نیست و قبل از ساخت دستگاه‌های تصفیه و فیلترها، آب در ظروف بزرگ، سطل‌ها یا پارچ‌های سفالی ذخیره می‌شد.

۱. بهبود متابولیسم بدن
سیستم متابولیسم طبیعی بدن با نوشیدن آب در ظروف سفالی تقویت می‌شود، زیرا این آب با هیچ یک از اجزای شیمیایی تماس ندارد. آب ذخیره شده در کوزه سفالی می‌تواند سطح تستوسترون در بدن را ثابت نگه دارد و به بهبود متابولیسم بدن بدون وجود ماده شیمیایی مانند BPA که موجب درون ریزی غدد می‌شود، کمک کند.

 

۲. خنک سازی طبیعی آب
برای خنک شدن آب، بطری‌های آب را داخل یخچال می‌گذاریم، اما به جای آن می‌توان از ظروف سفالی استفاده کرد تا تفاوت در خنکی را احساس کنید. نگهداری آب در سفال، علاوه بر مزایایی که دارد به خنک سازی آب کمک می‌کند چراکه در یخچال آب سرد می‌شود، اما در سفال کاملاً خنک است.
دیواره‌های کوزه‌ها از جنس سفال و خاک رس می‌باشند و همیشه نم و مرطوب هستند، مولکول‌های آب دیواره‌های کوزه برای تبخیر شدن گرمای آب داخل کوزه را می‌گیرند و باعث خنک شدن آب داخل کوزه می‌شوند.

 

۳. حذف سختی آب و گوارا شدن آن
دیواره‌های سفالی کوزه مواد و یون‌های موجود در آب را جذب می‌کنند. خاک رس (دیواره‌های کوزه سفالی)، عمل حذف سختی آب را انجام می‌دهد و یون‌های کلسیم را جذب خود کرده و یون‌های سدیم را پس می‌دهد و به همین خاطر آب گواراتر می‌شود.
 

۴. خاصیت درمانی
شاید ندانید، اما ظروف سفالی خاصیت درمانی دارند، زیرا خاک رسی که برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود، دارای انواع مختلفی از مواد معدنی و انرژی الکترومغناطیسی است. مواد معدنی ذخیره شده در آب کوزه، به حفظ مقدار مناسب گلوکز بدن کمک می‌کند و از گرمازدگی بدن، اسهال و کم آبی در فصل تابستان جلوگیری می‌کند. پس وقتی آب را در کوزه ذخیره و سپس می‌نوشید فواید آن به بدن منتقل می‌شود.
 

۵. بهبود برخی از بیماری‌ها
نوشیدن آب موجود در کوزه‌های سفالی سبب تسکین درد‌های مفصلی و جدا ساختن چربی‌ها و دفع سم‌های موجود بر روی دیواره‌های معده می‌شود و آرامش بسیارخاصی به شما می‌دهد. آب کوزه با خاک رس قلیایی واکنش نشان داده و به حفظ تعادل pH آب در بدن و تسکین درد‌های معده کمک می‌کند.
 

۶. عدم وجود مواد شیمیایی سمی
فواید نگهداری آب در کوزه سفالی، یکی از بزرگترین مزایای نوشیدن آب از ظروف سفالی این است که هیچ ترسی از مواد شیمیایی سمی موجود در آن وجود ندارد در صورتیکه ماده شیمیایی سمی قوی در بطری‌های پلاستیکی موجب اختلال غدد درون ریزشده که در مورد ظروف سفالی این چنین نیست.
 

۷. جلوگیری از گرما زدگی
آفتاب زدگی در ماه‌های سوزان تابستان کاملاً معمول است. نوشیدن آب از کوزه یا پارچ‌های سفالی می‌تواند تا حد زیادی به مقابله با این مشکل کمک کند، زیرا آب ذخیره شده در سفال غنی از مواد مغذی – ویتامین‌ها و مواد معدنی است و سطح گلوکز بدن نیز با این آب حفظ می‌شود.
 

۸. طبیعت متخلخل
تخلخل ظروف سفالی ناشناخته نیست و تبخیر از لحظه ذخیره آب در ظرف سفالی آغاز و این منجر به خنک شدن آب درون کوزه می‌شود و این خاصیت متخلخل خاک رس فواید و مزایای زیادی برای سلامت بدن دارد.
 

۹. سازگار با محیط زیست
گزینه‌های سازگار با محیط زیست در تمام زمینه‌های زندگی بسیار موثر است. اکنون بیشتر ما آب را در بطری‌های پلاستیکی نگهداری و ذخیره می‌کنیم و می‌دانیم پلاستیک به راحتی تجزیه نمی‌شود، علاوه بر این حاوی مواد شیمیایی سمی مضر است و با استفاده‌ی بی رویه از آن‌ها میلیون‌ها تن زباله پلاستیکی ایجاد و بخش بسیار کمی از آن بازیافت می‌شود. کوزه‌های سفالی گزینه طبیعی، ارگانیک و سازگار با محیط زیست هستند.
 

۱۰. بهبود کیفیت آب
فواید نگهداری آب در کوزه سفالی، نگه داری آب در کوزه سفالی سبب می‌شود دیواره‌های سفالی ناخالصی‌های آب را جذب کرده و کیفیت آب درون آن بهبود یابد، اما نگهداری آب در کوزه به طور دقیق و آن طوری که مردم فکر می‌کنند به طور ۱۰۰% آب را تصفیه نمی‌کند.
 

۱۱. ارزان‌تر از بطری‌های پلاستیکی
کوزه‌های سفالی اگر مرتب به درستی تمیز و نگهداری شوند، می‌توانند سال به سال دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. در واقع، تمیز کردن آن‌ها مسئله دشواری نیست و این ظروف در صورت نگهداری صحیح با دوام و کاملاً مناسب و نسبت به بطری‌های پلاستیکی ارزان‌تر هستند.

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین نظرات
  • خیلی هم خوب که تشریف آوردند و این موزه مردمی را دیدند ، آیا خودشان کمکی به پیشرفت این موزه کردند و یا اینکه فقط آمدند دیدند و رفتن؟...
    رکنی در مطلب: بازدید ثریا ترکان بازرس استانداری، از موزه مردم شناسی شهرستان اوز
  • الهی هر چه زودتر دست ظالم از سر مظلوم کوتاه شود...
    یک موزه ای در مطلب: سندی تاریخی در موزه اوز و اعلام حمایت مردم اوز از فلسطین در سال ۱۹۴۸
  • غرورآفرین است...
    از اوز در مطلب: سندی تاریخی در موزه اوز و اعلام حمایت مردم اوز از فلسطین در سال ۱۹۴۸
  • جالب بود...
    میم در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • ممنونم از پردازش به این موضوع مهم...
    عرفان در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • اخی باخوادن این نوشته زیبا یاد خدابیامرز مادرم افتادم همیشهنان تنوری تفتون وکلوچه میپخت وفذای محلی می خورد ماهم باید این فرهنگ خودمان را نگهداریم وانرا توسعه بدهیم درود ب...
    در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • مطلب بسیار جالب و ارزنده ای است به راستی که غذا های سنتی ومحلی. پیوند دهند نسلها. و مردمان. یک خطه. میشوند...
    اوزی. از شیراز در مطلب: اهمیت حفظ غذاهای بومیِ جنوب فارس و هرمزگان، از منظر مردم‌شناسی
  • کاش این کتاب ارزشمند دوباره چاپ بشه من الان جند سال هست دنبال نسخه ی کتاب هستم، ولی متاسفانه اصلا گیر نمیاد...
    در مطلب: کتاب تاریخ دلگشای اوز ، هدیه خاندان کرامتی به مردم اوز
  • با تشکر که یاد گذشته را در دلمان زنده کردید ولی بهتر بود کاملتر توضیح میدادین که به ازای هر بچه ی فوت شده فکر کنم دو تا کوزکی میدادن . در هر حال خوبه که سنتهای قدیم رو نس...
    در مطلب: کوزَکای بَراتی، کوزه ای با خاطراتی به شیرینی سال‌های کودکی
  • پاسخ به اوزی ساکن شیراز: “ اکثریت مطلق گویشوران این زبان، آن را زبان اچمی می‌نامند. “ بر پایه ای چه مدرکی ؟ در مورد زبان و یا گویش اوزی و زبان بیشتر مردم جنوب استان پارس...
    احمد ز اوزی در مطلب: با نویسندگان اوز (۲) – عبدالله خضری